Restoran Otomasyon Sistemi Seçimi

0

En iyi restoranlar en kaliteli POS sistemlerini tercih ederler. Bunun en önemli nedeni, yüksek performanslı POS sistemlerinin, restoranların operasyonlarını etkin bir şekilde yönetebilmelerini sağlamasıdır. Garsonlar müşteri siparişlerini daha hızlı alır, mutfak daha az hata yapar, müşteriler ise yemeklerini ve hesaplarını çok daha hızlı alırlar. Böylece masa devir hızı artar ve garsonlar aynı anda daha çok masaya servis verebilir. Yöneticiler ise etkin raporlar sayesinde menüdeki yemeklerin sipariş miktarlarını ve karlılıklarını kontrol ederek, menüden çıkarılması veya fiyatının değiştirilmesi gereken kalemleri görerek gerekli değişiklikleri yapabilir.
Artık POS sistemleri gerek fiyat, gerek fonksiyon olarak sadece büyük restoranların değil, her boyuttaki restoranın ulaşabileceği çözümler haline gelmişlerdir. Böylelikle günümüz rekabetçi ortamında restoranlara rekabette bir adım öne geçme şansı tanımaktadır.
Bu bölüme kadar restoran yönetiminde POS sistemlerinin faydaları konusunda her ne kadar pembe bir tablo çizdiyse de, doğru POS sistemi seçimi yapılmaması işletmeye faydadan çok zarar verecektir. Belirtildiği gibi her fiyat aralığında POS sistemi bulunmaktadır. Fakat sadece fiyata odaklanılarak yapılan bir seçim yatırımın boşa gitmesi ve işletmenin zarara uğraması ile sonuçlanabilmektedir. Kullanılması ve öğrenilmesi zor, güvenilir olmayan, istikrarlı çalışmayan (yoğun servis sırasında bozulan, kiltlenen bir program istemezsiniz) yazılım ve donanımlar işletmenizi zor durumda bırakabilir. Aynı zamanda size hizmet sağlayacak firma desteği de son derece önemlidir. 24 saate yayılan bir sektör olduğu göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir sorun durumunda günün her saati yanınızda olacak bir uzmana ihtiyacız olacaktır. Kısacası restoran POS sistemi tüm bu kriterler göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Gelecek yazılarımızda POS sistemi seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz