Dünya’nın En Tuhaf Otelleri: Farklı Bir Konaklama Deneyimi İçin Hazır Olun

0

Keşfetme tutkusu insanoğlunun ilerlemesinin en temel itici gücü olmakla birlikte turizmin ana unsuru. Tarih bize ilk gezginlerin Fenikeliler olduğunu söylüyor. Modern anlamda turizmin temellerini ise 1845 yılında Thomas Cook’un marangozluğu bırakarak kurduğu seyahat acentesinin ve 17. yy’da Avrupalı ailelerin çocuklarını Grand Tour’larla (Büyük Tur) eğitim seyahatlerine göndermesine tarihlendiği söylenebilir. O günden bu yana değişen turizm trendleri, gelişen teknolojiyle günümüz seyyahlarına sayısız destinasyon, lüks, ilginç konaklama ve aktivite imkanı sunuyor.  

Bugün uçsuz bucaksız kanyonlardan, cennet köşesi koylardan kara turizmin (Dark Tourism) Çernobil gibi ölüm kokan destinasyonlara kadar yükselen trendler sürekli bir dönüşüm içinde. Bu dönüşüm, konaklama seçeneklerinin ultra lüks otellerden nostaljik taş evlere, günümüzde ise sarp yamaçlara kurulan macera süitlerine ve hatta buz otellere kadar uzandı. Artık extreme konaklama seçenekleri hem gezginlerin hayal gücünün sınırlarını zorluyor hem de görülecek yerler listelerinin üst sıralarında yer alıyor. 

Peki dünyanın en extreme 10 oteli hangileri? Konuklarına adrenalin dolu hangi manzaraları sunuyorlar? Siz bu otellerde kalmayı ister miydiniz? Hadi Turizm Haftası’nda dünyanın tuhaf otellerine konuk olarak kutlayalım.

  1. İsveç’teki Buz Otel: Her yıl yeniden inşa edilen bir otel

Icehotel, 1989 yılında tümü Torne Nehri’nden gelen kar ve buzdan oluşturulmuş bir oteldir. Her yıl Ekim ayında 2 tonluk bloklar halinde 4.000 ton buzdan ve 30.000 ton kardan yeniden inşa ediliyor. Sezon boyunca 14.000 geceleme yapılabiliyor ve otel her yıl 45.000 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Dışarısının sıcaklığı –30 °C iken otelin içinde sıcaklık –5 °C kadardır. İglu şeklinde inşa edilen otelin odaları buzdan yapılmış eşyalarla döşenmiştir ve aydınlatma ışıklandırılmış buz heykeller sayesinde yapılır. 

  1. Atomium: Çocukların ayrıcalığı var

Atomium dokuz çelik kürenin birleştirilmesiyle oluşturulmuş, Belçikalı mühendis André Waterkeyn tarafından tasarlanmış bir binadır. Brüksel’in simgesi olan bina demir kristalinin 165 milyar kez büyütülmüş görüntüsünden esinlenilmiştir. Atomium bir otelden ziyade bir müze ve sanat merkezidir, ayrıca en üstte bulunan küreden Brüksel panaromik olarak izlenebilir. Atomium’u listemize dahil eden özelliği şanslı ilkokul öğrencilerinin, eğitimsel bir deneyim olarak cam kürelerden birinde bir gece geçirebiliyor olmaları.

  1. Yellow Sub Liverpool – Beatles hayranları mutlaka görmeli

Yellow Sub Hotel Beatles grubunun Yellow Submarine albüm kapağındaki denizaltısından esinlenilerek yapılmış bir replikasıdır. Liverpool’un Mersey Nehri kıyılarında demirlemiştir. Sadece 3 odası olan bu otelin odaları Beatles anılarıyla doludur.

  1. Seaventures Dive Rig: Dalış meraklılarının gözdesi

Seaventures Dive Rig eski bir petrol arama platformundan dönüştürülmüş bir oteldir. Doğu Borneo’daki Malezya adası Mabul açıklarında yer alır. Beş yıldızlı bir tatil köyü olmasının yanı sıra Malezya kıyılarında en çok tercih edilen dalış noktalarından biridir. Otel ayrıca başarılı restoranı, düzenlediği BBQ geceleri ve canlı müzik etkinlikleriyle tanınır.

  1. La Claustra Hotel: Alplere gizlenmiş eski bir askeri üs

La Claustra Hotel İsviçre Alplerinde bulunan bir dağın içinde gizlenmiş ve eskiden ordu için sığınak olarak kullanılmış eski bir askeri üssün otele dönüştürülerek kurulmuştur. Bu lüks otel 30 kişi ağırlayabilir. Otelde ayrıca yapay mağarada jakuzi bulunmaktadır. 

  1. Skylodge Adventure Suites – Yükseklik korkunuz yoksa kalabilirsiniz

Skylodge Adventure Suites Peru’daki Cusco ve Machu Picchu arasındaki Kutsal Vadide yer alır. Otel suitleri dağa kablolar ve civatalar aracılığıyla bağlanmış cam kapsüllerden oluşuyor ancak banyo erişimi, resepsiyon ve otopark gibi servisler bulunuyor. Burada ana yatak odasından Urubamba Nehri’nin muhteşem panoramik manzarasının keyfini çıkarabilir, yıldızların altında uyuyabilirsiniz. Skylodge Adventure Suites genç çiftler arasında popüler.

  1. Hang Nga Guesthouse: Peri masalına hoşgeldiniz

Hang Nga Misafirevi sıradışı bir otel. Vietnamlı mimar Dang Viet Nga tarafından tasarlanan otel dev bir ağacı andırıyor. Ziyaretçiler dışavurumcu mimarisiyle dikkat çeken otelin Dali eserleriyle benzerliği dikkate çekicidir. Otel People’s Daily tarafından dünyanın en tuhaf on binası arasında gösterilmiştir. 

  1. Igloo Hotel Kakslauttanen: Kuzey Işıklarını yatağınızdan izleyin

Igloo Hotel Kakslauttanen Finlandiya’da Kuzey Işıklarını yatağınızdan izlemek için en çok tercih edilen yerlerden biri. Igloo Hotel Kakslauttanen misafirlerine cam iglo odaların yanı sıra geleneksel buz iglolarında kalma şansı da tanıyor. Dışarıdaki soğuk -20 dereceye kadar inse de oda sıcaklığı ve konforundan ödün vermiyor. Bölge de ayrıca ren geyiği safari ve at binme gibi sıradışı etkinlikleri de deneyimleyebilirsiniz. 

  1. Sala Silvermine Hotel: Tüyleriniz diken diken olacak

Sala Silvermine Hotel İsveç’te yüzyıllar boyunca gümüş çıkarılmış olan Sala Gümüş madenlerinde yer alır. Yüzeyin 155 metre altında yer alan otel odaları saf kayaya oyulmuştur ve burada gecelemek tüylerinizi diken diken edebilir çünkü bu odalar dünyanın en derin süitleridir.

  1. Giraffe Manor: Zürafalarla kahvaltı edin

Giraffe Manor hotel Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunuyor. Otel 1930’dan kalma bir malikanede yer alıyor ve tarihi bir mimariye sahip. Ancak bu oteli dünyadaki extreme oteller listesine koyan özellik değil. Otel 1974 yılına dek bölgeye gelen avcıların konakladığı bir yerdi ve aynı zamanda bölgede yaşayan zürafaların sığınağıydı. Artık bölgede zürafa avlamak yasak ve Giraffe Manor konukları kahvaltı ederken onlara eşlik edebiliyor. 

Resmi rakamlar dünyada her yıl 1.5 milyar turistin seyahat ettiğini söylüyor. En extreme otellerden zincir otellere ve hatta mütevazı bungalovlara kadar konaklama sektörü en güncel dijital çözümlerle kalite standartlarını yükseltiyor. Protel Otel çözümleri her nitelikte otelin misafir ağırlama sürecini uçtan uca yönetmek için geliştirdiği dijital çözümlerle yönetici, çalışan ve konukların deneyimini üst seviyelere taşıyor. 

Protel Otel Yönetim Programlarıyla neler yapılabilir?

Protel otel programları, her büyüklükte ve nitelikte otelin yönetimini kolaylaştırmak için geliştirdiği zengin çözüm yelpazesi, hem bulut hem de on-prem seçenekleriyle kesintisiz bir süreç yönetimi sağlar.  

  • Online Satış Kanalları ve Rezervasyon Programları: Otel hizmetlerinin gezginlere ulaştığı tüm online ve offline platformlarla uyumludur. Kolay arayüzü sayesinde popüler, çok ziyaretçili online satış kanallarını verimli kullanmanızı sağlar.
  • Protel İş Zekâsı ve Raporlama Sistemleri: Farklı kaynaklardan gönderilen yığınlar hâlindeki verileri işleyerek en keskin durum değerlendirmesini yapmanıza olanak tanır.  
  • Oda İçi Teknolojiler: Protel’in sağladığı oda içi teknolojilerle iklimlendirme sisteminden daha karmaşık sistemlere kadar sunduğu dijital çözümlerle belirli maliyetleri düşürerek kârlığı artırmak mümkün. 
  • E-Marketing Araçları: Protel’in E-Pazarlama araçları doğru mesajı o mesajla etkileşime geçecek en doğru kitleye en uygun zamanda ve en etkili kanalla iletilebilme kabilyetine sahiptir. E-Pazarlama Aracının diğer özelliklerini demo kaydı oluşturarak inceleyebilirsiniz.
  • Akıllı Veri Yönetimi: Dailypoint; Dailypoint sisteminizde oluşması muhtemel konuk bilgisi karmaşasını ortadan kaldırır. Otel yönetimi sırasında altın profil oluşturmaktan müşteri ilişkilerine, veri analitiğinden pazarlama otomasyonuna ve sadakat yönetimine kadar her türlü veriye tek araçtan, kolay erişim sağlarken sağladığı verinin temiz ve güvenilir kalmasını sağlar. 

Tek Link ile Zahmetsiz Ödeme Yönetimi: Misafirlerle e-mail veya sms ile link paylaşarak tek seferde zahmetsiz ödeme alabilir, E-Tahsilat yönetiminin sunduğu bankanın sanal POS’una yönlendirme, 3D Secure altyapısından yararlanma ve farklı para birimleriyle ödeme seçeneği sunma hizmetleri alınabilir.