Restoran ve Kafeler İçin Koronavirüse Karşı 5 Önlem

0

Çin’de başlayıp tüm dünyada artan Coronavirüs vakaları, her sektörü etkilediği gibi hizmet ve gıda sektörlerini de etkiliyor. Ülkemizde de ilk vakanın açıklanmasının ardından Koronavirüs hakkında artan önlemler, aslında hepimiz için geçerli. Bireysel önlemlerin yanında kurumsal olarak da önlemler alınmalı ve işletmeler, hem müşterilerine hem de çalışanlarına işletme içerisinde steril bir ortam sağlaması yararlı olacaktır. Dünya Sağlık Örgütü’nün de Sağlık Bakanlığı’nın da yaptığı açıklamalar ve yayınladığı kılavuzları göz önünde bulundurduğumuzda gördüğümüz şey, aslında kolaylıkla uygulanabilir düzeyde olduğu…  Restoran ve kafelerin üzerine düşenler, sadece daha hassas bir şekilde rutin kontrol ve denetimleri devam ettirmek. Bir restoran, otel veya kafe işletmecisi olarak yapmanız gerekenleri inceledik.

Bilgilerinizi Paylaşın, Personelinizi Eğitin

Personelinizi Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı raporlar ve kılavuzlar yönünde bilgilendirerek detaylı bir şekilde kendilerini korumaları için neler yapmaları gerektiğini anlatabilir, gerekirse bununla ilgili dokümanlar hazırlayıp, bu dokümanları, işletmenizin uygun alanlarına yerleştirebilirsiniz. 

Hazırlıklı Olun

İşletmenizin sabun ve dezenfektan stoğunu gözden geçirip bu ürünleri tuvalet ve mutfak gibi el yıkama alanlarında hazır bulundurmalısınız. Müşteriler ve çalışanlar için maske bulundurmayı ihmâl etmemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle gıda hazırlayan ve temizlikle ilgilenen çalışanlarınızın çalışma sürecinde maske kullanması çok daha güvenli olacaktır. 

Yüzey Temizliğine Önem Verin

Koronavirüsün sert yüzeylerde taşınmasının hızlandığı biliniyor. Bu nedenle, günlük yüzey temizliğini sıklaştırmaya özen gösterin. Virüsün yayılmasını ve taşınmasını engellemek için, kullanacağınız temizlik maddelerinin, deterjan ve dezenfektanların yüksek oranda alkol içermesine dikkat edin.

Personelinizin Temkinli Olmasını Sağlayın

Sıvılar ve gıda atıkları yoluyla hastalığın bulaşmasını engelleyebilmek için özellikle gıda atıklarının işletmeden çıkarılması sürecinde çalışanlarınızın bu işlemi eldivenler ve temizlik araçlarıyla yapmasına özen gösterin.

Personelinizi Gözetim Altında Tutun

Personelinizin sağlık durumu, her zamankinden çok daha dikkatli bir şekilde gözetim altında tutmalısınız. Mesai başlangıcından önce kendini kötü hissettiğini fark ettiğiniz personelinizin işe başlamadan eve dönmesini önerebilirsiniz. Eğer gribal belirtileri olan veya Coronavirüs şüphesi taşıyan bir personeliniz varsa, en yakın sağlık kuruluşuna mümkün olan en kısa sürede ulaşmasına yardımcı olun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz