Pinterest’in Yeni Place Pins Özelliği Otel ve Restoranlara Yeni Fırsatlar Sunuyor.

1

Pinterest’in Kasım ayı sonunda lansmanını gerçekleştirdiği Place Pins özelliği sayesinde; kullanıcılar tarafından oluşturulan içerik, lokasyon bilgisi ile birlikte kayıt altına alınarak haritaya işlenebiliyor.
Oldukça aktif şekilde kullanılan Pinterest’ten gelen bu son yenilik; kullanıcılarının zaten daha önce yaptıkları şekilde seyahatlerini planlayarak, kendi yaşadıkları şehirler için rehberler hazırlayabilmelerini sağlamayı hedefliyor.
Pinterest CEO’su Ben Silbermann şirketin San Francisco merkez ofisinde düzenlenen etkinlikte, site kullanıcılarının günde 1,5 milyon seyahat bağlantılı pin oluşturduğunu ve sistemde bu türde toplam 750 milyon pin olduğunu açıkladı. Bu türdeki pinler, artık bölünmüş panolarda diğer türdeki içeriğe benzer şekilde görüntülenmek yerine, harita üzerinde görüntülenebiliyor.
Pinterest bu son ürününün lasmanını Web, Android ve IOS için eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Kullanıcılar panoları arkadaşlarına birkaç tıklamayla gönderebiliyorlar ve telefonlarından mobil olarak kullanabiliyorlar.
Haritalar Foursquare, Stamen ve MapBox kullanılarak oluşturulmuşlar. Bu nedenle Google veya Bing haritalarından daha iyi görünüyorlar. Pinlerin içeriğinde görüntülenen yapılandırılmış verinin bir kısmı da Airbnb, Yelp ve TripAdvisor gibi iş ortakları tarafından sağlanıyor.

Place Pins Pinterest’in kullanıcıları çevrimdışına taşımak misyonunun bir parçası olarak görülebilir. Silbermann’a göre amaçları “Dışarı çıkıp sevdiğiniz şeyleri yapmak için size ilham vermek.”
Şu anda Pinterest’in trafiğinin dörtte üçünden fazlası mobilden geliyor. Mobil cihazlardan gelen trafik Ağustos 2012’den çoğunluğu oluşturuyor.  Hiçbir geliri olmamasına rağmen 3,8 milyar USD değer biçilen şirket, geçtiğimiz sene süresince yemek tarifleri, çevrimiçi alışveriş ve makaleler hakkındaki pinleri yapılandıran özellikleri de yayına almıştı.
Kaynak: All Things D

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz