Otel Odalarının Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Önemli Bölge

0

Turizm işletmeleri, Koronavirüs salgını sürecinde büyük bir sınavdan geçiyor. Her anlamda zor geçen bu süreçte, alınması gereken pek çok önlem bulunuyor. Otel personelinin ve misafirlerinin sağlıklarını koruyabilmek için, atılması gereken pek çok adım ve kontrol altında tutulması gereken pek çok şey var. Özellikle, misafirlerin konakladığı odaların ve ortak kullanım alanlarının temizliği, oldukça önemli.

Otel odalarında, rutin temizlik sürecinde de önem verilmesi gereken pek çok alan bulunuyor. Otel odalarının farklı kişiler tarafından kullanılması, salgın hastalık sürecinde bu odaların temizliğinin ve dezenfeksiyonunun önemini artırıyor. Bu nedenle, özellikle aşağıdaki 10 alanın temizliğine dikkat etmeniz ve personelinizi de bu alanların dezenfeksiyonunda dikkatli olmaya yönlendirmeniz, salgının etkilerini azaltmanıza yardımcı olacaktır.

1. Elektrik otomatları

Her gün defalarca temas edilen bu otomatlar, sıklıkla dezenfekte edilmesi gereken yüzeyler arasında belki de en önemlisi. Çıplak elle temas edilen ve gün içinde birden fazla kişinin dokunmak zorunda olduğu bu otomatlar, sıkça ve etkili dezenfektanlarla temizlenmelidir.

2. Kapı tutacakları

Tıpkı otomatlar gibi temasın sık olduğu kapı tutacakları, odanın en dikkatle temizlenmesi gereken yüzeylerinden biri. Kapı tutacaklarının da sıkça ve özenle temizlenmesi gerekiyor.

3. Banyo yüzeyleri

Banyo içinde yer alan klozet, duşakabin, duvarlar ve benzeri bölgelerin dikkatle temizlenmesi gerekiyor. Bu alanda da çıplak elle temas oldukça fazla.

4. Klima paneli

Otel odalarında hava sirkülasyonunun ve iklimlendirmenin sağlandığı klima panellerinin, rutin temizliği dışında bu dönemde biraz daha sık ve dikkatli temizlenmesi gerekiyor.

5. Oda telefonları, kumandalar, saatler

Odada bulunan telefonların, kumandaların, başucu saatlerinin de bu dönemde temizliğine dikkat edilmesi gerekiyor.

6. Yatak temizliği

Odada bulunan yatağın örtülerinin, nevresimlerin, çarşafların ve yastık kılıflarının değiştirilmesine ve sterilizasyonuna önem gösterilmesi gerek. Rutin bir iş olmasının yanında, bu süreçte daha temkinli olunması, otel odasının temiz kalmasını sağlayan önemli hamlelerden biri.

7. Banyo araç gereçleri

Oda banyolarında yer alan mendil kutularının, sabunlukların ve bunun gibi araç gereçlerin sterilizasyonu, bu süreçte büyük önem taşıyor.

8. Sert yüzeyler

Masalar, konsollar, komodinler ve sandalyeler gibi ahşap sert yüzeylerin temizliğine de dikkat edilmeli. Bu tür sert yüzeylerde Koronavirüs, uzun bir süre varlığını sürdürebiliyor.

9. Dolaplar ve ayakkabılıklar

Dolaplar, ayakkabılıklar, gardrop ve portmantoların, anahtarlıkların düzenli bir şekilde temizlenmesi, otel odasının sterilizasyonunu büyük ölçüde etkiliyor.

10. Minibar, yiyecek ve içecekler

Minibar yüzeyinin, içinin ve içindeki yiyecek-içeceklerin sıklıkla temizlenip yenilenmesi gerekiyor. Öte yandan, oda içine yerleştirilmiş olan su, bardak, su ısıtıcısı gibi araç gereçler ve tüketim maddelerinin temizliği de önemli.

Tabii bunları yaptıktan sonra konuğunuzu haberdar etmek de  bir o kadar önemli !  Odalarınızın  en görünür noktasında yer alacak tarihli ve tek tek işaretlenmiş basit bir dezenfeksiyon listesi konuğunuza doğru işletmede olduğunu hissettirecek, içini rahat ettirecektir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz