MICROS Ürünlerinin Usulsüz El Değiştirmesi Hakkında Bilgilendirme

0

Sayın İş Ortağımız;
Protel olarak dünya bilişim devlerinin yazılım ve donanımlarını Türkiye’de turizm sektörünün hizmetine sunma amacıyla Oracle Hospitality firmasıyla uzun yıllara dayanan, istikrarlı bir iş ortaklığımız bulunmakta.
Firmamız, bu iş ortaklığı kapsamında, Oracle Hospitality’nin Türkiye’deki tek yetkili satıcısı ve bakım, onarım, güncelleme yetkilisidir.
Şirketimiz, son dönemlerde MICROS cihazların ikinci el olarak edinilip mevcut kullanıcının lisansı sürdürülerek başka kullanıcılara devredildiği duyumunu almıştır.
Bu eylemde bulunan kişiler işletmecileri yanıltmakta, yanlış bilgi vermekte ve süreci bir “ikinci el cihaz satışı” şeklinde yansıtarak işletmecilerin güveninden faydalanmaktadır. Ancak MICROS yazılım lisansları devredilemez ve Protel’den başka bir firma ya da Protel’in yetkilendirdikleri dışında kişi veya kişiler tarafından satışı yapılamaz. Bu durum Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nca hukuken güvence altına alınmıştır.
Ek olarak bu tür yazılımları ve Oracle’ın veya yerel ortağı olan Protel’in onaylamadığı donanımları kullanmak yatırımlarınızı tehlikeye attığı gibi firmanızı veri güvenliği yönünden risk altında bırakmaktadır.
Protel olarak değerli iş ortaklarımızı bu hususta bilgilendirmeyi görev addederiz.
Saygılarımızla.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz