Massec Dijital İçecek Ölçerle İlgili Sık Sorulan Sorular

0

Massec dijital içecek ölçer gram hassasisyetinde ölçüm yapan bir tartıdır. Şişeden servis edilerek satılan, açık içecek denen türde içkiler, meyve suları gibi içeceklerin stok takibini yapmakta kullanılır. Yaptığı ölçümleri, mobil cihazlara yüklenen bir stok programına aktarır. Böylece Massec açık içecek stok takibini işlemlerini hızlandırmakla kalmaz, maliyet hesapları gibi işlemleri de kolaylaştırır. Massec dijital ölçerle stok takibi yaparken akıllara takılabilecek bazı soruların yanıtlarını burad bulabilirsiniz.

Massec Uygulaması Hangi Cihazlarda Çalışır?

Massec cihazının uygulaması yalnızca Android işletim sistemine sahip ve Bluetooth özelliği bulunan akıllı telefonlarda ya da tabletlerde çalışmaktadır.

Massec Cihazı Hangi İşlemleri Gerçekleştirebilir? / Massec Cihazının Envanter Bilgileri Kontrolü Nasıl Sağlanır?

Envanter bilgilerinin Excel (.xls ya da .csv) formatında e-posta ile gönderimi Massec cihazında depolanan envanter bilgilerinin POS sisteminizle bütünleştirilmesi gerekir. (Bunun için .csv dosya formatı kullanmanız ve POS şirketinizden bilgi almanız gerekmektedir.)

Massec Cihazı Android İşletim Sistemine Sahip Cihazlarla Nasıl Eşleştirilir?

Massec uygulamanızı çalıştırmadan önce, Massec cihazınızın Android işletim sistemine sahip cihazınızla eşleştirilmiş olması gerekmektedir. Bunu gerçekleştirmek için Massec cihazını çalışır duruma getirmeli ve akıllı telefon ya da tabletinizin Bluetooth özelliğini etkin hâle getirmelisiniz. Birkaç saniye içerisinde Massec cihazınız Bluetooth ile bağlanmaya hazır cihazlar listesinde MASSEC 3562 (ya da farklı bir sayı kombinasyonuyla) belirecektir. Bağlantı sırasında şifre (PIN) istenmesi durumunda şifre bölümüne 1234 yazınız. Eşleşme tamamlandıktan sonra Massec uygulamasını açın ve eşleştirmiş olduğunuz MASSEC cihazını seçin.

Internet Bağlantısı Gerekli mi?

Uygulamayı çalıştırırken, lisans kontrolü ya da yeni üye kaydı işlemlerini gerçekleştirebilmek için mobil cihazınızın bir internet bağlantısına sahip olması gerekmektedir. Aksi durumda uygulama çalışmayacaktır. Ayrıca, önemli veri tabanı güncellemeleri ve Massec destek ekibinden gelecek duyuruları indirebilmek için de internet bağlantısına sahip olmanız gerekmektedir.

Cihaz, Yüksüz Durumda 0.000Kg Gözükmediğinde Ne Yapmalısınız?

Böyle bir durumla karşılaşan kullanıcı, uygulama içinden ağırlık değerini sıfırlayabilir. Bunun için, cihazın bütün fiziksel bağlantılarını kesin ve sağ üst köşede mevcut ağırlığı gösteren metnin üzerine tıklayın. İşlem sonrasında ağırlık değeri sıfırlanacaktır.

Massec Cihazı ile Neler Hesaplayabilirsiniz?

Massec envanter sistemi ile işletmenizin bütün stok ürünlerini envantere tanımlayabilirsiniz. Massec cihazınız ile; içecekleri, tane ürünleri (nescafe, coca cola, kurabiye) ve kilogram ağırlıkları (kahve, yiyecek) kolayca tartabilirsiniz.

Cihazın Tartabildiği Azami Ağırlık Değeri Nedir?

Cihazınız ile 5 kilograma kadar ölçüm yapabilirsiniz.

Barkodu Bulunmayan Ürünleri Nasıl Tanımlayabilirsiniz?

Ürün düzenleme sayfalarında, normalde barkod tanımlaması bulunan yere ürün için belirleyeceğiniz kodu yerleştirebilirsiniz. Envanter yapma aşamasında bu nesnelere manuel arama ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, barkodsuz ürünleriniz için kendi barkodunuzu üretip ürüne tanımlama yapmanız da mümkündür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz