Koronavirüs Kriz Döneminde Konuk Ağırlama Sektörüne Yardımcı Olabilecek İpuçları

0
Koronavirüs’ün (Kovid-19) etkisini en yoğun olarak gösterdiği sektörlerden biri de şüphesiz ki konuk ağırlama sektörü. Global otelcilik sektörü araştırma şirketi STR’nin Londra’daki otellere ilişkin verileri Şubat ayında negatif bir performans yaşandığını, Mart’ın ilk haftasında ise durumun daha da kötüleştiğini belirtiyor. Sadece oteller değil yiyecek-içecek hizmeti veren işletmeler de sürecin etkilerini yaşıyor. Ülkemizde de durum etkisini göstermeye devam...

Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 8 Kolay Yolu

0
Verimlilik, günümüzün en çok tartışılan kavramlarından biri. Şirketlerin özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle geçirdiğimiz şu zorlu günlerde evden çalışmaya teşvik etmesiyle birlikte, verimlilik tartışmaları daha da önemli hâle geliyor. Bu tartışmalarla ilgili dünya çapında çok önemli araştırmalar da yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Örneğin FlexJobs’un düzenli olarak yayınladığı uzaktan çalışma raporlarına göre, evden çalışan personellerin yüzde 80’i çok...

Restoran ve Kafeler İçin Koronavirüse Karşı 5 Önlem

0
Çin’de başlayıp tüm dünyada artan Coronavirüs vakaları, her sektörü etkilediği gibi hizmet ve gıda sektörlerini de etkiliyor. Ülkemizde de ilk vakanın açıklanmasının ardından Koronavirüs hakkında artan önlemler, aslında hepimiz için geçerli. Bireysel önlemlerin yanında kurumsal olarak da önlemler alınmalı ve işletmeler, hem müşterilerine hem de çalışanlarına işletme içerisinde steril bir ortam sağlaması yararlı olacaktır. Dünya Sağlık Örgütü’nün...

Konaklama Vergisi Nedir?

0
Konaklama bedeli üzerinden alınan vergiye Konaklama Vergisi denir. Bu vergiyi içeren kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesiyle birlikte akla gelen soruları sizler için derledik. İşte 6 soruda Konaklama Vergisi! 1- Konaklama Vergisi Neleri Kapsıyor? Konaklama Vergisi; konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte  satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetleri (yeme, içme,...

Restoranınızdaki gıda israfının farkında mısınız?

0
Milyonlarca insan yeterli beslenmeden mahrum olurken; tonlarca gıda, atık ve kayıp olarak ziyan ediliyor. Gıda atıkları konusunda bugün oluşturulan stratejiler, işletmelerin gelecekteki finansal durumuna ve itibarına katkı sağlıyor. Daha yüksek kâr elde etmek ve rakiplerine liderlik etmek isteyen işletmeler gıda israfı konusunda harekete geçiyor. Birçok işletme ise gıda atıklarını azaltma konusunda girişimde bulunmuyor, çünkü bunu rakiplerinin önüne...