Otellerde Misafir Kimlik Bilgilerinin Gönderimiyle İlgili Kanun Değişikliği

0

Sayın İş Ortağımız,
Aşağıda bahsi geçen “KANUN DEĞİŞİKLİĞİ” ile ilgili olarak uygulamalarımızdan gönderilen “kimlik bilgilerinin” ANLIK gönderimi için ihtiyaç olan altyapı “kolluk kuvvetlerinde” hazır olmadığı gibi bu konuyla ilgili olarak herhangi bir bilgiye de ulaşamıyoruz. Dolayısıyla bizim bu noktada işletmelere önerimiz bağlı oldukları kolluk kuvvetlerine danışarak, anlık bildirimi nasıl yapacaklarına dair bilgi talep etmeleridir.
Buna ek olarak, İç İşleri Bakanlığı duyurusu madde 9’dan bu altyapı ile ilgili bir hazırlığa başladıkları anlaşılıyor ve bizim yazılım güncellememiz, ancak bakanlık bu işi tamamlandığında gündeme gelecektir.
9. Madde: Veri gönderme işlemlerinde mevcut uygulamanın devam edeceği, anlık veri gönderme işleminin yeni sistem faaliyete geçtiğinde başlayacağı konusunda işletmelerin bilgilendirmesi.
KANUN DEĞİŞİKLİĞİ –
Ek Madde 1 – (Ek: 29/8/1996 – 4178/10 md.) Bu Kanunun uygulanması sırasında genel kolluk kuvvetlerine ait karakollara, il merkezlerinden de sorgulanabilen bilgisayar terminalleri konulur. Bunun için gerekli giderler İç İşleri Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.
(Değişiklik ikinci fıkra: 31/10/2016-KHK-678/4 md.) Bu Kanunun 2’nci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorundadırlar.
Saygılarımızla,
PROTEL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz