Konuk Ağırlama Sektörü Hakkında Bilmeniz Gereken On Teknoloji Trendi

0

SmartBrief Media Services tarafından Wall Street Journal sponsorluğunda “Konuk Ağırlama Sektörü Hakkında Bilmeniz Gereken On Teknoloji Trendi” isimli bir araştırma gerçekleştirildi. Bu araştırmaya göre tüketiciler profesyonel ve kişisel yaşamlarında teknolojik olarak daha talepkar hale geldikçe, seyahatleri sırasında otellerden beklentileri de yükseliyor. Araştırma kapsamında yapılan ankete göre otellerin sunduğu teknolojiler, konukların otel seçimi sırasında önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Zeki oteller; konuk odalarını, toplantı mekanlarını, lobilerini ve ön bürolarını günümüz teknolojileri ile donatmakta geç kalmıyorlar. Değişiklikler konuk tecrübesini iyileştirmenin yanı sıra otelleri genç konuklar için daha cazip hale getiriyor. Otellerin teknoloji kullanımına dair trendler aşağıdaki şekilde sıralanıyor.

Trend # 1 – Cihaz ve Eğlence Otonomisi
Konuklar giderek daha fazla sayıda cihazla seyahat ediyorlar, bu da kendi eğlence opsiyonlarını beraberlerinde getirdikleri anlamına geliyor.
teknoloji1
Trend # 2 – Hizmet Otomasyonu
Konuklar oda servisi veya kat hizmetleri taleplerini veya vale ile temaslarını doğrudan telefonla yapmak yerine dolaylı olarak cihazlar üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyorlar.
teknoloji2
Trend # 3 –  “Yeni” Yan Ürünler
Oteller kendi cihazları olmadan seyahat eden konuklara iPad, İpod ve Nook gibi kişiselleştirilmiş içeriğe sahip cihazlar sunuyor. Bunun yanında oda TV’lerinde daha güçlü ve interaktif içerik sunarak, konukların işini kolaylaştırıyorlar.
teknoloji4
Trend # 4 – Bir Teknoloji Üssü Olarak Lobi
Büyük dokunmatik ekranlar, Wii turnuvaları, elektrik prizli çalışma masaları gibi özellikleriyle lobi artık konuklar için bir geçiş noktası olmanın ötesine geçiyor.
 teknoloji5
Trend # 5 – Ücretsiz Wi-Fi
Genç konuklara hitap etmek isteyen, pek çok otel ücretsiz Wi-Fi uygulamasını benimsiyor.
Trend # 6 – Ofisten Uzaktaki İkinci Ofis
Oteller iş için seyahat edenler ve kendi şehirlerinde çalışanlar ikinci bir ofis alanı oluşturuyorlar.
 teknoloji3
Trend # 7 – Sosyal Medya
Oteller sosyal medyanın yeni formlarında varlık göstermeliler.
Trend # 8 – Bir Lüks Olarak Teknoloji
Bazı ileri teknolojiler oteller için lüks yan ürünler haline gelmiş durumdalar.
Trend # 9 – Yüksek Teknoloji ile Donatılmış Etkinlik Mekanları
Toplantılar sırasında ortaya çıkabilecek olağan konulara müdahale etmekte kullanılabilecek uygulamalar, ultra yüksek teknolojiyle donatılmış yönetim kurulu odaları ve video konferans ürünleri gibi toplantı organizatörlerinin kullanımına açık teknoloji araçları giderek daha gelişmiş hale geliyorlar.
 teknoloji7
Trend # 10 – Baskı İkinci Plana Düşüyor
Dijital gösterge ekranları klasik yönlendirme tabelalarının yerini alıyor.
Sonuç
teknoloji6
Otel teknolojisi artık yan konu olmaktan çıkıyor, konuklar için gereklilik arz ediyor. Konuklar seyahatlerinden ücretsiz Wi-Fi bağlantıdan otomatik kiosklardan ckeck-in yapmaya kadar daha fazlasını bekliyorlar. Yeni teknoloji trendlerini önce yakalayan oteller de rekabette bir adım öne çıkıyor.
Konukların endi cihazlarında kullanabilecekleri ve ihtiyaçlarını karşılayan dijital çözümler sunan ileri görüşlü oteller, yükselen beklentileri karşılayarak konuklarına akılda kalıcı bir deneyim sunuyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz