Restoranlar Mobil Çağı Benimsiyorlar

0

POS sistemi gibi etkili bir teknoloji, restoran işletmede çok büyük önem taşır. Ancak, neye ihtiyacınız olup olmadığını iyice anlamanız gereklidir.
Günümüzde restoran açmayı düşünen kişiler yöneticiliğe yatkın oldukları gibi teknoloji hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Son yıllarda dijital yenilik bolluğu, konuk ağırlama sektörünü de etkiledi. Artık masada ödeme uygulamalarından tabletten sipariş vermeye ve kuyruk sistemine kadar, restorandaki tüm süreçleri yöneten yazılım ya da donanımlar var.
Herhangi bir teknolojiyi satın almadan önce ilk yapmanız gereken, restoranınızla müşterinizin nasıl etkileşim içinde olacağını göz önünde bulundurmaktır. Geçmişte bu durum ikinci plandayken, şimdilerde karar aşamasının esas parçasıdır ve başlangıç noktası da POS sistemidir.
Böyle bir restoran teknolojisi çalışma şeklinizi değiştirebilir. Mali değerlendirmeler yapmak için ay sonu toplantılarını beklemek yerine “gerçek zamanlı veritabanı”na bakabilirsiniz. Sorular sorup verilere dayalı yanıtlar aldıktan sonra anlık kararlar alarak aynı ay içerisinde uygulayabilirsiniz. Bu sahip olmak isteyeceğiniz çok kullanışlı bir işlev.
Bunları Uygulayın…

  • Satın alım yapmadan önce restoranın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak: Hangi teknolojiye ihtiyacınızın olduğunu belirlemede müşterinizin davranışlarını anlamak çok önemli.
  • Teknik destek erişimi: Kullandığınız cihazlar için teknik destek sunulması önemli. Restoranınızın çalıştığı saatler içinde teknik destek alabileceğinizden emin olun.
  • Çalışanları düzgünce eğitmek: Restoranınız için tüm son model yazılım ve donanımı alsanız bile; eğer personeliniz bunları etkin şekilde kullanmıyorsa bu teknolojilerden fayda sağlayamazsınız.
  • Gelecek trendleri takip etmek: Teknolojiniz gelecek yenilikler için uyumlu olacak mı? Teslimat ve mobil ödeme sistemleriyle beraber çalışabilecek mi? Eğer öyle değilse, ileriki yıllarda maliyetli olabilir.
  • Restoran düzenini hesaba almak: Restoranınızın farklı kat ve alanları birden fazla POS terminaline ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir, ancak gerekli olduğundan emin olmadan fazladan POS için yatırım yapmayın.
  • Açık fikirli olmak: Teknoloji restoranınıza büyük yararlar sağlayabilir. O yüzden teknolojinin işinize sunabileceği fırsatlara açık olun.
  • Y kuşağını dikkate almak: Y kuşağı, restoran gibi sosyal ortamlarda modern teknolojiyi benimseyen teknoloji meraklısı tüketiciler olarak işiniz için çok önemli bir konumdadır.

Bunlardan Kaçının…

  • Aşırıya kaçmak: Hangi teknolojilerin sizin ihtiyacınıza cevap verdiğini belirlemek ve yalnızca ihtiyaçlarınıza yanıt verenleri edinmek önemlidir.
  • Tek seferde bütün gereksinimleri karşılamaya çalışmak: Yeni POS sistemi birinci günden sizin stoklarınızı, sadakati ve diğer şeylerinizi yönetemeyebilir. İhtiyaçlarınızı önemliden daha az önemliye doğru sıralanacak şekilde edinin.
  • Teknolojinin konuk ağırlama sektörü için faydalı olmadığını düşünmek: Teknolojinin bu sektörde önemli olmadığıyla ilgili tartışmalar her zaman olmuştur, çünkü restoranlar insan odaklıdır. Ancak, teknoloji insanların işlerini en yüksek kalitede yapmasını sağlar. Çalışanların iş gücünden tasarruf edip çalışma şekillerini yeniden tanımlamalarına yardımcı olur.
  • Teknolojiyi satın almış olmak için satın almak: Eğer işinize değer katmıyorsa veya müşteri ilişkisini geliştirmiyorsa; ne kadar havalı görünürse görünsün satın almayın.
  • Gereksiz uzatılmış garantiye sürüklenmek: Bu günlerde teknoloji uzun ömürlü. Bu nedenle çok kritik olmadıkça ekstra sigorta ödemeyin.
  • Anahtar müşteri tabanını gözden kaçırmak: Dünyanın birçok ülkesinde nüfusun yaş ortalaması yükseliyor. Bu nedenle müşteri kitlenizin yaş ortalaması ne olursa olsun, kullandığınız teknolojilerin kullanıcı dostu olduğundan emin olun.
  • Geleceği hesaba katmamak: Herhangi bir teknolojiye yatırım yaparken restoranınızın geleceği için yaptığınız planları da göz önünde bulundurun. Kaç şube daha açmayı planladığınız veya hizmetlerinizi çoğaltmayı planlayıp planlamadığınız gibi etkenler alacağınız teknolojinin özelliklerini belirlemede rol oynar. Geliştirilebilen, yenisi gelince eskisini “çöpe atmak” zorunda kalmayacağınız teknoljileri tercih etmeye çalışın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz