Restoran & Cafe Ekipmanları Listesi

0

Bir restoran ya da cafe işletmesi açmayı planlıyorsanız doğru yerdesiniz. İşletmenizi ve mutfağınızı kusursuzca yönetmek için hangi ekipmanlara ihtiyaç duyabileceğinizi biliyor musunuz? En büyük sabit giderlerin içerisinde yer alan restoran malzemeleri işletmelerin kendine özgü gereksinimlerine göre değişkenlik göstermektedir. Restoranınızın türünü belirledikten sonra, mutfağınızda bu ekipmanları yerleştireceğiniz alanları düşünmekle başlayabilirsiniz. Aşağıda bir kısmını verdiğimiz ekipmanları ikinci el olarak da tercih edebilirsiniz. Mutfak ekipmanlarınızı ikinci el tercih etmek, maliyet yükünüzü azaltsa da, hasarlı riskini de barındırır. 

Bu yazımızda, işletme açarken ilk olarak ihtiyaç duyabileceğiniz ekipmanları sizler için derledik. 

Havalandırma

Mutfak personelinizde sağlık sorunlarına yol açmamak ve çalışma ortamına yeterli havayı sağlayabilmek için havalandırma seçimi oldukça önemlidir. Pişen ürünün yağını ve dumanını yok etmek için taktıracağınız endüstriyel havalandırma sistemi ile iyi bir havalandırma sağlayabilirsiniz. Ayrıca havalandırmanın gürültü unsuru ve elektrik verimliliği noktasını da göz önünde bulundurmalısınız.

Fırın

Mutfağınızda pişirilecek yemeklere göre fırınınızı ve ızgaranızı seçebilirsiniz. Ticari fırınlar her restoran işletmesinin sahip olması gereken fırın türlerindendir. Hamur işleri için konveksiyonlu fırınları, ızgara, kızartma gibi pişirme yöntemleri için ise kombine fırınları tercih edebilirsiniz. Mutfakta büyük bir bölüm kaplayan fırınlar için gerekli alanı hesaplamayı unutmayın. 

Buzdolabı ve Dondurucu

Kaliteli buzdolabı ve dondurucular, yiyeceklerin taze kalmasını sağlayan ekipmanlardır. Restoranınızda ne kadar malzeme ve yiyeceği dondurabileceğinizi hesap ederek ona uygun bir dondurucu seçimi yapabilirsiniz. 

Küçük Ekipmanlar

Restoranınızda hangi tür yemekleri yapacağınıza göre seçeceğiniz birçok ekipman bulunmaktadır. Tencere, tava, maşa, şef bıçağı, mutfak kaşığı, fırın tepsisi, spatula, gibi bir çok araç, mutfak personelinin çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu araçlardandır. 

Rendele ve Karıştır

Sahip olacağınız mutfak robotları ile rendeleme, çırpma, dilimleme gibi işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bir araya gelen birden fazla malzemenin homojen olarak dağılması için elektronik bir çırpıcı olan mikseri kullanabilirsiniz. İçecek servislerine yoğunlaşmayı planlıyorsanız bir blender yardımıyla içeceklerinizi hazırlayabilirsiniz. 

Mikrodalga

Misafirlerinize ürünlerinizi saniyeler içerisinde ısıtarak sıcak servis edebilmek için mikrodalga kullanabilirsiniz. Kapladığı alan oldukça küçüktür.

Temizlik ekipmanları 

Bir mutfak içerisinde hijyen en önemli unsurdur. Temiz bir işletme mutfağına sahip olabilmek için ihtiyacınız olacak ekipmanlardan ilki, lavabodur. Lavaboları; malzemeleri, elinizi ve bulaşıkları yıkamak amaçlı kullanabilirsiniz. Bulaşıkları tercihinize bağlı olarak satın alacağınız bulaşık makinelerinde de yıkayabilirsiniz, ki bu işletmenin hızına olumlu bir etki sağlayacaktır. Çöp kutuları, mikrofiber bezler ve süngerler de ek temizlik malzemelerinden bazılarıdır. 

Servis ekipmanları

Servis açacağınız müşteri sayısına göre değişiklik göstermekle birlikte tabak, bardak, çatal, kaşık, bıçak, tepsi, peçete gibi ürünler gereklidir. 

İşletmenize En Uygun Donanım

Yeni nesil bir restoran yazılımına sahip olmak yalnızca mutfağınızı değil tüm restoranınızı uçtan uca yönetmenizi sağlar. Verimli bir stok yönetimi yapabilir, işletme satış raporlarına ulaşabilir, tek bir sistem üzerinden tüm işleyişi kontrol edebilirsiniz. Hizmet kalitesini iyileştirebilir, personel verimliliğini ölçebilir, mutfak ile servis personeli arasında etkili bir iletişim sağlayarak olası sipariş hatalarının önüne geçebilirsiniz. 

Restoranınızdaki tüm süreçleri kusursuz ve pratik olarak gerçekleştirebilmek, gereksiz giderlerin önüne geçebilmek ve gelirlerinizi artırabilmek içim Protel’in restoran yazılımları ile tanışın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz