Bu Sezon Otelcileri Neler Bekliyor?

0

Havaların da ısınmasıyla yaz tatili sezonuna tam anlamıyla girmiş bulunmaktayız. Biz şuan yazımızda sezonun otel sahiplerine ne getireceğini incelerken, bir yerlerde tatilciler çoktan havlularını şezlonglara sermiş, güneşin keyfini çıkarmakta. İşler turizm sektöründe daha da yoğunlaşmadan, önümüzdeki aylar otelcileri nelerin beklediğini kısaca değerlendirelim istedik.

Öncelikle, pandeminin tamamen bitmesiyle, 2022 yazının çok yoğun geçeceği inkar edilemez bir gerçek. Her ne kadar, geçen yıl da turizm canlanmış olsa da, bu yıl sadece turizm değil, aynı zamanda konserler, festivaller, ülkeler arası turlar ve benzeri etkinlikler de artmaya başladı. Dolayısıyla, yurt içi ve yurt dışı turizm göçü oranı da uzun zamandır olmadığı kadar artacak gibi gözüküyor. Ölçek fark etmeksizin, her türlü konaklama işletmesini zorlu fakat kârlı bir sezon bekleniyor diyebiliriz. Bu yıl tatil sezonunun nasıl geçebileceğini başlıklar altında inceleyecek olursak;

Yoğun İş Yükü

Giriş paragrafında da belirttiğimiz gibi, bu dönem geçtiğimiz yıllardan çok daha yoğun geçecek gibi gözüküyor. Konaklama işletmeninizin, ölçek fark etmeksizin, bir takım yeniliklere ihtiyacı olabilir. Aşağıda geçecek diğer başlıklar, genel olarak bu yoğun dönemde iş yükünüzü nasıl hafifletebileceğiniz üzerine yoğunlaşacak. Yine de, şunu belirtmek gerekir; İş yükünün fazla olması her ne kadar kulağa olumsuz gelse de, etkili ve verimli sistemler, araçlar ve yazılımlar ile bu dönemin yoğunluğunu en hafif şekilde atlatabilir ve yoğunluğu ciddi bir kâr oranına dönüştürebilirsiniz. Unutmayın ki, başarıya giden yol, krizi avantaja dönüştürmekten geçer.

Sezonluk Personel Alımı

Alışılagelmiş bir strateji. Ama neden sezonluk personelleri işe almak sizi bekleyen faktörlerden biri? Öncelikle, misafir yoğunluğunu düşünecek olursak, her zamankinden daha geniş bir personel kadrosuna ihtiyaç duymanız çok olası. Tam zamanlı çalışanlar işe almak, hâlihazırda artacak olan maliyetlerinizi daha da yükseltebilir. Bu nedenle, sezonluk personeller işe almaya yoğunlaşabilirsiniz. Ayrıca sezonluk çalışanlar, tam zamanlı çalışanlarınızın da iş yükünü hafifletebilir ve bu da hizmet kalitesinin artmasına olanak tanır. Müşteri deneyiminin en ön planda olduğu son birkaç yıl göz önünde bulundurulduğunda, yoğunluktan dolayı hizmet kalitesinin düşmesi ve kişiselleştirilmiş hizmetlerin arka plana atılması, işletmenize ciddi zararlar verebilir. Sezonluk personel alımı ve avantajları hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Gelişmiş Online Rezervasyon Motoru

Yoğunluk denildiğinde akla ikinci gelen etmen de rezervasyonlar oluyor. En çok rezervasyon sağladığınız portal hangisi, peki? OTA’lar, metasearch kanalları ve işletmenizin kendi web sitesi göz önünde bulundurulduğunda, size en çok kazanç sağlayacak portal hangisi olur? Üçünün de farklı avantajları bulunsa da, doğrudan rezervasyon, size en çok faydayı getirecek seçenek olabilir. Çalışan sayınızı artıracağınızı düşünecek olursak, aracılara yüksek komisyon oranları vermek yerine resmi web sitenizden rezervasyonlarınızı artırmak kârınızı büyük ölçüde yükseltecektir. Ayrıca, sadık misafirlerinize özel indirimler tanımlayabilir ve aynı misafirlerin gelecek yıllarda rezervasyon yapma ihtimalini de artırabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, web sitenizden gelen rezervasyonlara tanımlayabileceğiniz indirimler ile sadık misafirlerinize yapacağınız kişiselleştirilmiş promosyonları birleştirebilir ve misafir sadakatini garantileyebilirsiniz.

İş Yükünü Hafifletecek PMS İhtiyacı

Çalışanlarınız yerini aldı, rezervasyonlar yapıldı ve misafirleriniz işletmeye giriş yaptı. İşiniz burada bitti mi? Tabii ki, hayır. Asıl eğlence şimdi başlıyor. Yaz dönemi ortaları ve bayramlar gibi misafirler sayınızın en çok olduğu zamanlarda, en çok ihtiyacınız olan araç, işlerinizin tamamını otomatize eden bir PMS olacaktır. Rezervasyon anından check-out işlemine kadar kusursuz ve uçtan uca yönetim için, otel yönetim sisteminizi çok dikkatli seçmelisiniz. Misafir segmantasyonu, memnuniyet yükseltmek için e-pazarlama stratejileri, ek hizmet alanlarında gerçekleşen işlemler için gelişmiş entegrasyonlar gibi çeşitli özellikleri tek merkez üzerinde toplayan bir PMS, bu sezonun vazgeçilmezi olacak. Ayrıca, bu yılki tatil sezonunu geçmiş yıllarla karşılaştirebilmek ve ileriye yönelik stratejilerinizi belirlemek için gelişmiş bir raporlama sistemi de ihtiyaçlar listesinde yer alıyor. Siz hiç mi tatil yapmayacaksınız? Dünyanın 1 numaralı otel yönetim sistemi Opera PMS ile raporlarınızı, nerede olursanız olun, istediğiniz zaman cep telefonunuzdan görüntüleyebilirsiniz.

Ek Hizmet Talepleri

Oda konaklamalarının haricinde plaj, restoran, toplantı ve konferans odaları, Spa&Wellness ve Fitness salonu gibi ek hizmet alanlarının da yoğun olacağını gözden kaçırmamak gerek. Havaların ısınmasıyla, seminerler ve fuarlar oldukça yaygınlaşmaya başladı. Pandeminin de bitmesi, bu tür iş amaçlı etkinlerin daha da artmasına neden oldu. Bu nedenle, toplantı ve seminer odalarının kiralanması dışında, yine aynı amaçla gelen misafirlerin SPA ve spor merkezlerini de kullanması oldukça muhtemel diyebiliriz. PMS’inize entegre bir ek alan rezervasyon ve geçiş kontrol sistemleri bu dönemin yine vazgeçilmezleri arasına girecek. İş yükünü en aza indirmek, misafirlerinizin kullandığı tüm alanları ve harcamalara yönelik işlemleri otomatize etmek için en kısa süre içerisinde iyi bir Spa&Spor merkezi programı edindiğinizden emin olun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz