Restoran Nasıl Açılır: İzinler, Maliyet ve Bilinmesi Gerekenler

0
Restoran açmak için göz önünde bulundurulması gereken pek çok konu ve yapılması gereken pek çok hazırlık var. Ancak bunlar, eğer gerekli işleri adım adım gerçekleştirirseniz, gözünüzü korkuttuğu kadar büyük işler değil. Yapmanız gerekenler, karar vermek ve uygulamaktan ibaret diyebiliriz. “Restoran nasıl açılır?” sorusunun cevabı, önce nasıl bir restoranınız olmasını istediğinize karar vermenizle başlıyor. Sizin için, bir restoran açılırken hazırlanması...

Verimli Stok ve Maliyet Yönetimi için 5 Tavsiye

0
İşletmeler için günümüzde stok kontrolü ve maliyet yönetimi oldukça önemli… Artık, stoklarınızda bulunan her ürünün doğru bir şekilde kullanılması ve israf edilmemesi işletmenizin bütçesinin en önemli belirleyicilerinden biri.  Stok ve maliyet yönetimi için kullanılan geleneksel tekniklerin yerini ise, artık dijital ortamda kullanılan stok ve maliyet yönetimi yazılımları almış durumda. Bu yazılımlar sayesinde, tüm süreçler çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.  Peki,...

Hayalet Mutfak, Sanal Mutfak ve Bulut Mutfak Nedir?

0
Yaşam tarzımızdaki değişimler, yeme-içme sektöründeki değişimlerin de önünü açıyor. Tüketicilerin hayatında değişen her şey, bir şekilde tüketimlerini de etkiliyor. Özellikle pandemi sonrası gündeme gelen ve güncelliğini koruyan hayalet mutfak kavramı da tam olarak bu durumun sonucu. Masada servis imkanı veremeyen işletmelerin paket servise odaklanmasıyla popülerleşen hayalet mutfak, bulut mutfak ve sanal mutfak kavramlarını birlikte inceleyelim. Hayalet mutfak nedir? Bir işletmenin oturma...

Restoran İşletmecilerine Hizmet Kalitesini Artıracak 5 Tavsiye

0
Restoran işletmeci ve yöneticilerine hizmet kalitesi, müşteri sayısı ve gelirlerini eş zamanlı olarak artırmak için tavsiyeler

Paket Sipariş Süreçlerinin Verimli Yönetimi İçin 5 Tavsiye

0
Paket sipariş, dünyanın her yerinde işletmeler için büyük bir gelir kaynağı haline geldi. Her geçen gün pazardaki payı artan paket servis, özellikle Covid-19 pandemisinde işletmeciler için gelirlerinin sürdürülebilir olmasını sağladı. Bunun yanı sıra, işletme içinde hizmet verilen normal dönemlerde de gelirlerin büyük oranda artmasına imkan tanıdı. İşletmeler için bu kadar önem sahibi olan bir iş akışının düzenlenmesi, verimliliğinin artırılması ve...