Otelinizin Neden Mobil Uyumlu Websitesi Olmalı?

1

Mobil Uyumlu Websitesi kavramı, gelişen ve küçülüp cebimize giren teknolojik cihazlar ile birlikte sanal dünyaya giriş yapmış bir terimdir. Mobil cihazlar üzerinden kullanıcılara ulaşan işletmeler, mobil kullanıcılarına kaliteli bir deneyim yaşatabilmek için internet sitelerini mobile uyarlamanın yollarını aramaya başlamışlardır. Websitenizin cep telefonunda görüntülenmesi, sitenizin mobil cihazlara uygun olduğu anlamına gelmez. Mobil websiteleri, cep telefonundan internete erişen kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olarak değişik ekran boyutlarına göre özel olarak tasarlanır. Mobil cihazlar için tasarlanmış bir mobil websitesi, müşterilerinizle bağlantı kurmanıza ve hızlı dönüş almanıza yardımcı olur.
Günümüzde insanlar her yerden internete ulaşarak istedikleri bilgiye anında ulaşabiliyorken, otelinize rezervasyon yaptırmak için eve veya işe gidene kadar beklemek istemiyorlar. Mobil cihazların küçük boyutları gözetilerek tasarlanmamış, mobile uyumlu olmayan websiteleri müşterilerinize yorucu ve karmaşık geliyor. Büyük olasılıkla bu tarz sitelerden rezervasyon yapmadan çıkmayı tercih ediyorlar.
Mobil cihazlar için optimize edilmemiş websitelerinde yazılanları okumak, menüde gezinmek, arama rezervasyon yapmak oldukça çaba harcanmayı gerektiriyor. Mobil websitelerinde ise optimize edilmiş büyük görsel ve yazılar sayesinde dokunmatik ekranları kullanarak istenilen bilgiye ulaşmayı ve işlemleri gerçekleştirmeyi son derece kolaylaştırıyor.

Henüz mobil cihazlarda sorunsuz çalışan bir websitesi oluşturmadıysanız, bunu öncelikleriniz arasına almanız için birkaç neden var:

  • En yaygın arama motorlarından biri olan Google, arama sonuç sayfalarında yapmış olduğu değişikliği neticesinde mobile uyumlu olan internet sitelerinin arama sonuçlarında ön plana çıkmasını sağlayacak bir yapı oluşturmuştur.
  • Mobil ziyaretçilerin oranı gitgide artmaktadır ve bu artış trendinin hızlanarak devam edeceği öngörülmektedir.
  • Mobil erişimin artması, hizmet ve satış için mobilin gitgide daha fazla önem kazanmasını beraberinde getirmektedir. Yapılan araştırmalar, konaklayacağı gün rezervasyon yaptıran otel müşterilerinin %82’sinin mobil cihazlardan rezervasyon yaptığını ortaya koymuştur.
  • iOS, Blackberry, Android gibi mobil işletim sistemlerinin her biri için mobil uygulama oluşturmak yerine mobil uyumlu bir websitesi hazırlamak, misafirinizin kullandığı cihaz ne olursa olsun websitenizi erişilebilir ve otelinizi her yerden ulaşılabilir hale getirir.
  • Potansiyel müşterilerinizi mobil uygulamanızı indirmeleri için teşvik etmeniz gerekmektedir. Bu süreç iyi planlanması gereken ve zaman zaman zahmetli olabilen bir süreçtir. Mobil uyumlu websiteniz sayesinde içeriğiniz tüm mobil cihazlarda herkes için ulaşılabilir hale gelir. Bu da size daha az maliyetle daha fazla ziyaretçiye ulaşma imkanı sağlar.

Oteliniz için hala mobil uyumlu bir websiteniz yok mu? Protel’in otellere özel geliştirdiği “Mobil Websitesi” çözümü hakkında bilgi almak isterseniz iletişim sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz