Online Rezervasyonunuzu Sosyal Medya ile Artırın

0

Otelinizin için Sosyal Medya Neden Önemlidir?
Günümüzde sosyal medya oteller için önemli bir pazarlama alanına dönüşmüştür. Oteller için sosyal medya sayesinde hedeflenen, tesislerin kendi web siteleri üzerinden rezervasyon sağlamaktır. Birçok otelin Twitter, Facebook, Tripadvisor ve LinkedIn gibi sosyal mecralarda olmasının nedeni, sosyal medyanın online rezervasyon ile yeni müşteriler kazanmak için mükemmel bir yol olmasıdır.
Sosyal medya ile hayatımıza online itibar kavramı girmiştir. Misafirlerinizin otelde edindikleri tecrübeleri sosyal medyada paylaşmalarının online itibara dolayısı ile satışlara etkisi büyüktür. Gün geçtikçe büyüyen ve herkesin katılabildiği bu sosyal platformlar markalar için hedef  kitleye doğrudan ulaşmada  en önemli yol olmuştur. Bu sayede daha az performans ve para harcayarak ölçülebilir reklamlar verilebilmektedir.
Sosyal medya;

  • Hizmetiniz  hakkında bilgiler vermenize,
  • Satış yaptıktan sonra daha iyi geri bildirim toplamanıza,
  • Müşteri verisi elde etmenize,
  • İş çevresi ile daha yakın iletişim kurmanıza,
  • Satış sonrası fikirleri kaydetmeye,
  • Müşteri sadakati oluşturmaya

yardımcı olur.
Yukarıdaki özellikleri sosyal medyanın, marka pazarlama stratejisinin önemli bir parçası olduğu anlamına gelir. Misafirleriniz ve hedef kitlenizin size kolayca sorular sormalarını ve sizden güncel bilgiler almalarını sağlayan sosyal medya, sizi rakiplerinizden farklı kılar. Hizmetleriniz ve odalarınız anlık paylaşımlarla kolayca pazarlanabilir. Sosyal medya sayesinde müşterilerinize daha yakın olabilir ve müşterilerinizi daha yakından tanıyarak sağladığınız hizmeti geliştirebilirsiniz. Bir anlamda müşteri sadakatini sağlamanın en kolay yoludur.
Arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmenizi sağlayan sosyal medyada ne kadar çok içeriğiniz varsa o kadar üst sıralarda yer alırsınız. Bu da işletmenizin online itibar kazanmasına yardımcı olur. İnsanların sürekli etkileşim içinde olduğu bu mecra, kaliteyi ilke edinmiş tüm otellerin içinde var olması ve yönetmesi gereken bir pazarlama alanıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz